OBELYX® meets high-end hospitality van Chris Michels

High-end culinair koken en beleving complementeren elkaar goed. Naar een sterrenrestaurant ga je niet alleen voor het eten; je gaat voor een ervaring. Koken vanuit Obelyx is een ervaring op zich en Chris Michels weet daarover mee te praten. Volgens deze chef-kok gaat high-end hospitality over het creëren van een beleving. En met Obelyx creëerde hij die beleving voor verschillende evenementen, waaronder het HOOG.event bij Bos Zwembaden.

“High-end hospitality gaat om beleving. Obelyx is een imponerende keuken, waardoor iedereen er omheen wil staan. Je hebt een compacte, verplaatsbare en hoogwaardige buitenkeuken die toch een bijzondere sfeer geeft.”

Maar wie is deze chef-kok die streeft naar high-end hospitality? Om daarachter te komen besloten we bij hem aan te schuiven in de Eindhovense Boardroom Sint-Maarten, de voormalige directeursruimte van Philips.

 

Chris Michels in de keuken van voormalig directieruimte van Philips in Strijp-S

 

Vertel eens iets over jezelf?

Ik ben Chris Michels, eigenaar van Kris Studio Culinair. Een bedrijf dat hospitality creëert op iedere gewenste plek op het hoogst mogelijke niveau. Dat is vaak in de vorm van een exclusief diner. We gaan niet voor de stijve, strakke horeca waar ik in opgegroeid ben, maar voor no nonsens op hoog niveau.

Dit was niet altijd zo. Vroeger wilde ik eigenlijk alleen mooi koken. Bij ons in de regio zat sterrenzaak Duinrand in Drunen. Daar ben ik gestart en via betere restaurants chef-kok geworden, onder andere bij het inmiddels met 2 Michelinsterren bekroonde La Butte Au Boix in Lanaken. Uiteindelijk wil iedere chef-kok zijn stempel op de wereld drukken en voor zichzelf beginnen. Zo is mijn eigen restaurant KRIS ontstaan; hier heb ik negen jaar ziel en zaligheid in gestopt. Na verloop van tijd zocht ik toch naar andere wegen om mijn culinaire ambities uit te voeren en werd het restaurant verkocht.

Van kok op locatie naar kok met locatie

Van een aantal klanten hoorde ik: “Jammer dat je weg bent, kunnen we niet iets anders bedenken? Kan je niet bij ons thuis komen koken?” Dat was de start van high-end hospitality bij mensen thuis. In de Randstad was een kok op locatie al groeiende, maar hier in Eindhoven was niemand bezig met koken op locatie. Een bevriende sterrenchef van De Treeswijkhoeve zei: “Wauw, je hebt een gat in de markt gevonden.” Ik had niks gevonden. Ik was gewoon begonnen.

Tegenwoordig blijf ik in de nichemarkt van high-end hospitality, omdat mensen met mij meedenken. Zo stelde een welgestelde familie, voor wie ik regelmatig kook, hun ruimte ter beschikking. Dat is deze ruimte: de voormalige directieruimte van Philips op het herbestemde Philips-terrein (tegenwoordig Strijp-S). Hier zit de exclusieve setting voor high-end hospitality met uitzicht over Eindhoven en het hippe stadsdeel Strijp.  

 
 

Wat kan men verwachten bij high-end hospitality?

Bij high-end hospitality wordt alles geregeld. Van het jassen aannemen tot aan het vertrek. Hiervoor maken we gebruik van een butlerservice. Daarnaast zijn er lunch en diner mogelijkheden: van luxe sandwich tot een topdiner. Alles is op maat afgestemd: waar de gast aan denkt, hebben wij al aan geregeld. Dat is essentieel aan de beleving.

Hierin leggen we de lat hoog en hebben we de drive om er altijd er iets meer van te maken. Gelukkig hebben we daar ook het budget voor, maar dat betekent niet dat het budget zelf de standaard is. We willen wel de kwaliteit waarborgen en geen overpriced service zijn. Een halve kilo kaviaar ergens overheen gooien; dat kan iedereen. Smaak is leidend, niet het volume. Kaviaar kan lekker zijn, maar wel in combinatie met iets anders.

Een avond staat of valt niet alleen met het eten. Alles draait om beleving: het eten en de service. Ongecompliceerd, maar wel aan alles gedacht. Vandaar de no nonsens op hoog niveau. We doen in ieder geval alles wat binnen ons vermogen ligt. Je kan ook alleen maar bij mij werken als je hospitality met een lach kunt volbrengen. Je kan hier veel lol uithalen, en dat moet je ook uitstralen.


Koken op Obelyx tijdens HOOG.event bij Bos Zwembaden

Met OBELYX® koken op locatie

Mijn voorkeur gaat uit naar koken in mijn “eigen” keuken, omdat je hier gerechten mooier kan presenteren dan op een externe locatie. Toch neem ik soms nog een evenement aan om op locatie te koken. Maar door mijn eigen spullen te gebruiken neem ik maatwerk mee. Dat is ook het handige van Obelyx. In mijn ogen is het een multifunctionele superkeuken. Je hebt een compacte, verplaatsbare en hoogwaardige buitenkeuken die toch een bijzondere sfeer geeft.

Voor onder andere het event van HOOG.Design maakte ik gebruik van Obelyx. Met het outdoor cooking cabinet bij de ingang van het evenement, zetten we direct de juiste toon. Het is een imponerende keuken, waardoor iedereen eromheen wil staan. Het is het middelpunt van de gezelligheid. Natuurlijk krijg ik door Obelyx die heerlijk lichte rook- en barbecuesmaak aan mijn gerechten, maar de sfeer eromheen maakt het direct gezellig om te koken en te praten met gasten.

Zoals ik al zei: “high-end hospitality gaat om beleving”. Met Obelyx creëer je die beleving. Met verlichting, de juiste sfeermuziek en natuurlijk de geur en smaak van gastronomische amuses creëer je direct die beleving allemaal vanuit Obelyx. Voor mensen die enthousiast zijn over koken en buitenleven is dit een prachtige compacte tuinkeuken. Een perfecte aanvulling op bijvoorbeeld een poolhouse. Een imposant sieraad met hoogwaardige afwerking erin. Bij mij thuis zou hij in ieder geval goed in de tuin staan.



Obelyx: Het gastronomische middelpunt in de tuin

Creëer die beleving met OBELYX® in de tuin

Buitenkoken is meer dan alleen maar een gerecht klaarmaken. Sfeer en beleving zijn bepalend voor een geslaagde avond. Koken met Obelyx zorgt voor een ervaring voor alle gasten. Het is het middelpunt van de gezelligheid in de tuin. Ook een culinaire beleving creëren in eigen tuin met Obelyx? Lees er hier meer over.  

 

Kom OBELYX® bekijken in de showroom

Vorige
Vorige

De vernieuwde DLGC-showroom: elegantie, expertise en eersteklas materialen.

Volgende
Volgende

De voordelen van het sedumdak